Tânărul care salvează amintiri (Bonton, Digi24)

Un tânăr de numai 17 ani culege şi publică poveştile de viaţă ale unor oameni care… au ce povesti. Tudor Vişan-Miu este pasionat de memorialistică, a reuşit să impresioneze chiar Casa Regală cu cartea „Povestea vieţii lui Radion Chiaburu”, bărbatul care a fost coleg de şcoală cu Regele Mihai.

Emisiune realizată de jurnalista Ioana Mihalcă, difuzată la DIGI 24, emisiunea „Bonton” din 23 noiembrie 2014, în intervalul orar 17:30-17:38. Au fost difuzate, de asemenea, mai multe promo-uri care au premers emisiunii propriu-zise.

Emisiunea poate fi urmărită la: http://www.digi24.ro/Emisiuni/Digi24/Bonton/Secvente+emisiune/Tanarul+care+salveaza+amintiri

În emisiune apar: Tudor Vişan-Miu, initiatorul serviciilor memorialistice; arh. Ion-Adrian Doja-Fodoreanu, client; Maria Mitroi, protagonista unei cărţi memorialistice; Mirela Vişan, mama iniţiatorului; Shiva, câinele de familie.

Este al 3-lea interviu acordat despre serviciile memorialistice. Primul a fost la Televiziunea Română, în legătură cu evenimentul „Centenarul Ion Fodoreanu” (15 septembrie, Jockey Club), iar al doilea pentru Antena 1, jurnalistei Oana Despa, la Biblioteca Metropolitană – filiala „Ion Creangă”.

Eu şi Granny

Această intrare a fost publicată în Uncategorized de Tudor Vişan-Miu. Pune un semn de carte la legătura permanentă.

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica liberala "de dreapta", amestecată cu sentimentalismul stangii umaniste. Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s